Naturfag

Hvidovre Kommune har en naturfagskonsulent ansat.

Et udpluk af naturfagskonsulentens opgaver er f.eks. at facilitere det kommunale netværk skolernes naturfagsvejledere eller koordinatorer. På møderækkerne er der f.eks. fokus på at udvikle den naturfaglige kultur på skolerne samt nye didaktiske og pædagogiske tiltag inden for naturfag.

Hvidovre kommune har igennem en årrække arbejdet på at styrke naturfag i skolerne. I 1995 blev Byøkologisk Naturcenter Quark etableret, gennem årene har Quark arbejdet på at tilbyde en lang række undervisningstilbud til folkeskolerne, derudover har de spillet en afgørende rolle i at udvikle naturfag på skolerne. 

Mellem 2008 og 2011 deltog kommunen i Science kommune projektet, her var der specielt fokus på naturfagslokaler på skolerne, flere skolebesøg på Quark og møderække for naturfagsvejlederne. Fra 2008-2011 var kommunen også en del af projektet klimakommune, her var der fokus på at indfører klimaudfordringen for 7. årgang og en klimapulje, hvor der kan søges midler til projekter, disse tiltag fungerer stadigvæk. 

Fra 2013 har kommunen oprettet talenthold hvert år for udskolingselever, hvor særligt matematik- og sciencehold er efterspurgt blandt kommunens dygtigste elever. 

I 2015 blev kommunen en del af “Grøn generation”  her var der fokus på, at alle skoler kunne få Grønt flag. Dette er der stadigvæk fokus på.

i 2013 kom Newton Room til og i 2020 kom MatMobilen til, disse er skoletjenester med fokus på naturfag og matematik.

Hvidovre kommune tilbyder følgende arrangementer hvert år til elever, hvor der er fokus på at arbejde med naturfaglige problemstillinger, der skal løses innovativt.

Mini maraton (3. årgang)

Science maraton (4. årgang)

Naturfagsmaraton (5. og 6. årgang)

Klimaudfordringen (7. årgang)