Inspiration til uddannelsesveje

Skoler og uddannelsesvejledere i grundskolen samarbejder med forskellige interesseorganisationer som tilbyder viden om de mange uddannelsesmuligheder efter endt 9. eller 10. klasse.

 

Luk alle
Åbn alle

De 14 episoder i podcastserien Samtaler om uddannelse går tæt på unge og deres uddannelsesvalg. Serien kan anbefales til forældre, men der er også opgaver, der understøtter vejledning og undervisning. 

Du finder det afsnit du ønsker at lytte til her (link åbner i nyt vindue)

Skillskaravanen er en mobil uddannelsesevent, der besøger grundskolerne i Region Hovedstaden. 

Book en praksisnær oplevelse med erhvervsuddannelser, hvor eleverne møder rollemodeller i et ung til ung-perspektiv (åbner i nyt vindue)

Det kan være rigtig svært at finde ud af hvilken vej man skal gå

Skillsguiden giver dig podcast, events og meget andet (Åbner i nyt vindue)

Få besøg af to rollemodeller fra Erhvervsskolernes Elevorganisation. De kan fortælle om deres vej til en erhvervsuddannelse. Læs mere om Rollemodellerne og book et besøg her (åbner i nyt vindue)

Foreningen Divérs er en non-profit organisation. I partnerskab med arbejdsmarkedets parter, uddannelsesinstitutioner, kommuner, virksomheder og organisationsdanmark skaber de konkrete projekter, der åbner kønsstereotype fritidsinteresser, uddannelsesvalg og karriereveje.

Læs om foreningens aktiviteter Boss Ladies, Boss Ladies Værksted og Boss Ladies Ambassadørbesøg her (åbner i nyt vindue)

Mind Mover er en innovativ socialøkonomisk organisation. Sammen med offentlige og private samarbejdspartnere udvikler vi aktiviteter, der har til formål at fremme sunde ungdomskulturer ved at øge unges refleksionsevner og handlekompetencer. Mind Mover har særligt fokus på at støtte unge på kanten af samfundet. Herudover tilbyder vi også aktiviteter til forældre, organisationer og offentlige instanser.

Læs mere om Mindmover og deres aktiviteter her (åbner i nyt vindue)

Den 6.-7. september 2023 afholdes det syvende Ungdommens Folkemøde i Valbyparken.

Mød tidens mest aktuelle meningsdannere, politikere og kulturpersonligheder, forruden et væld af organisationer, partier, græsrødder, tænketanke og virksomheder.

Læs mere om Ungdommens Folkemøde her